Clubkampioensschap Leithen 2017-2018

Het clubkampioenschap wordt beslist tussen de 6 hoogstgeplaatsten uit de Keizer competitie.

Eindstand

Ronde 5

0,5 0,5

1e ronde

De top 3 had wit tegen iemand uit de andere helft van de top 6.

Daan had lange tijd goede kansen op in ieder geval remise, maar na onzorgvuldig handelen trok Wil toch aan het langste eind.
Joris verspeelde vrij vroeg een stuk en is dat tegen Joop niet meer te boven gekomen.
Frans en Roland hadden lange tijd een redelijk gelijkopgaande partij, maar Roland had tegen de top-6 nog geen partij met wit verloren dit seizoen. In wederzijdse tijdnood kon Frans een lokzet spelen waar Roland op in ging zodat Frans met een toren meer ongehinderd de belangrijke winst naar zich toe kon trekken.

2e ronde

Weer een spannende avond, waarin laat pas de beslissingen vielen.
Joop wist te winnen van Daan en is de nieuwe koploper met 2 punten.
Frans wist te winnen van Joris en neemt daarmee plek 2 over.
Roland had nog wat goed te maken en wist te winnen van Wil. Hiermee zijn zij beiden op 1 punt achterstand gekomen van de koplopers.
Vanwege de Keizer is Wil 3e en Roland 4e.
De lijst wordt gecomplementeerd door Daan en Joris die nog droog staan.

3e ronde

Om nog kans te maken op het kampioenschap moest er gewonnen worden door Wil en Roland. Het was vrij snel afgelopen.
Joris bewees dat hij met zwart ook kon winnen van Daan, terwijl Frans en Joop bewezen dat zij door hun winst nog als enigen kans maken op het kampioenschap.
Met nog 2 ronden te gaan kunnen de nummers 3 t/m 5 nog op gelijke hoogte komen met Joop of Frans, maar in de laatste ronde spelen Joop en Frans nog tegen elkaar.

4e ronde

Weer een spannende avond.
Toen ik binnenstapte was er nog nergens een duidelijk voordeel. Gaandeweg de avond begon dat ook niet direct te ontstaan.
Ik heb het eindspel van Joris en Roland onvoldoende kunnen analyseren, dus ik kan niet zeggen of Joris niet accuraat genoeg speelde of dat het gewoon theoretisch gewonnen was,
maar in ieder geval kon Roland de winst naar zich toetrekken.
Bij Daan en Frans leek het lange tijd gelijk op te gaan, toch wist Frans op het eind ook hier te winnen, zodat hij zijn 100% score behoudt.
Alle ogen op de naaste achtervolging van Joop, die een behoorlijk zware kluif had aan Wil. Dit leek tot op het allerlaatste moment op remise af te stevenen.
Toch wist Joop erdoorheen te drukken, en ook Joop behaalt 100%.

In de 4 gespeelde rondes is geen remise behaald. Van de 12 gespeelde partijen werden er 6 door wit gewonnen, en dus ook 6 door zwart.