yellow logo yellow logo red faces


Rapid toernooi

Marco Anink wint rapidkampioenschap!

Met twintig deelnemers was het rapidkampioenschap om de Jerry Bey Beker dit jaar goed bezet. In de eerste ronde kwamen de vijf topfavorieten allemaal tot winst, al had Wil Turk het erg lastig tegen Max van Delft.

Maar in de tweede ronde sneuvelden er al twee reputaties: Joop Bakker overzag in een praktisch gewonnen stelling torenverlies tegen Jos Vlak en John Kettenis profiteerde van een rekenfout van Wil Turk. Van de vijf koplopers met 2 uit 2 waren er na de derde ronde nog maar twee over: Marco Anink en Frans Vreugdenhil. John en Jos verloren terwijl Roland van Hartingsveldt remise moest toestaan aan Max.

Nadat Marco in de vierde ronde overtuigend van Frans wist te winnen, stond hij alleen en zonder puntverlies bovenaan, op een half punt gevolgd door Roland, die door winst tegen Joop diens kansen op de eindzege om zeep hielp.

In de laatste ronde moest het treffen tussen Marco en Roland de beslissing brengen. Een vroeg remiseaanbod van Marco werd nog afgeslagen, maar gaandeweg de partij moest Roland constateren dat er weinig meer te halen was dan een halfje, zodat Marco de nieuwe rapidkampioen van Leithen werd:

Eindstand aan kop van de ranglijst:

1. Marco Anink    4½

2. Roland v Hartingsveldt    4

3. Wil Turk    4

4. John Kettenis    4

5. Frans Vreugdenhil    4

Eindstand Rapid toernooi 2018

Jos Vlak